Дотації садівникам за минулі роки: завершується термін подачі документів

26 серпня 2021, 18:09 3247

Терміни подання документів на отримання фінансової підтримки розвитку садівництва, виноградарства і хмелярства завершуються 1 вересня 2021 р. (доплата за 2019-2020 роки).

Про це йдеться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Миколаївської обдерждміністрації на сторінці у Facebook.

Як зазначається, відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.07.2005 № 587, одноразово у 2021 р. суб«єкти господарювання можуть отримати компенсацію за період з 2019 по 2020 роки.

Заявки та документи можна подати до обласної комісії (м. Миколаїв, вул. Спаська, 1, департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації, каб. 25) за такими напрямками:

- придбання садивного матеріалу плодово-ягідних культур, винограду та хмелю — у розмірі до 80% здійснених витрат;

- проведення робіт та придбання матеріалів для спорудження шпалер і встановлення систем краплинного зрошення — у розмірі до 50% здійснених витрат (після завершення монтажних робіт)

Крім того, документи приймає комісія Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо:

- нового будівництва та реконструкції холодильників для зберігання плодів, ягід, столових сортів винограду та хмелю власного виробництва, цехів первинної переробки винограду, плодів та ягід власного виробництва, об»єктів із заморожування плодово-ягідної продукції (у розмірі до 50% здійснених витрат);

- придбання ліній товарної обробки плодів та ягід, автоматизованих ліній з висушування плодів, ягід та хмелю власного виробництва, ліній з переробки плодів, ягід та технічних сортів винограду власного виробництва на соки, пюре, виноматеріали після завершення пусконалагоджувальних робіт (у розмірі до 50% здійснених витрат).

Зазначається, що протягом останніх днів 27, 30-31 серпня подання заявок для отримання держпідтримки, у приміщенні Міністерства аграрної політики та продовольства України (в холі) буде забезпечено можливість особисто подати документи та отримати консультацію відповідного фахівця з 11.00 до 12.00 години. Контактна особа — Пустовіт Володимир Михайлович, тел. (09-86) 07-52-50. Документи приймаються за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 24.