Чотири кроки для отримання дотацій на розвиток аквакультури

08 жовтня 2018, 17:49 2874

На програму державної підтримки, якою можуть скористатися виробники аквакультури, вже направлено понад 1 млн грн.

Про це йдеться у повідомленні Державного агентства рибного господарства.

Як зазначається, загалом 200 млн грн передбачено бюджетом у 2018 році за державною програмою часткової компенсації відсоткової ставки за банківськими кредитами, залученими для покриття витрат, пов'язаних із провадженням діяльності у галузях: вівчарство, козівництво, бджільництво, звірівництво, кролівництво, шовківництво та аквакультура.

«За цим напрямом одержувачам вже перераховано 1 млн 65 тис. грн. Виробники аквакультури можуть скористатися зазначеною програмою з метою здешевлення залучених кредитів. Це не тільки зменшить фінансове навантаження, але й дозволить товаровиробникам збільшувати обсяги виробництва», — повідомив голова Держрибагентства Ярослав Бєлов.

За словами очільника відомства, компенсацію відсотків за програмою державної підтримки можуть отримати як юридичні особи, так і фізичні особи-підприємці. Розмір компенсації становить 1,5 облікової ставки НБУ, але не перевищує розміру, передбаченого кредитним договором, зменшеним на 3 відсоткових пункти.

Для того щоб скористатися урядовою програмою часткової компенсації відсоткової ставки за банківськими кредитами, необхідно:

Крок 1. Залучити в банку кредит не більше 100 млн гривень.

Крок 2. Підготувати для подання оригінали та копії документів:

- про оплату товарів, робіт, послуг для підтвердження використання кредитних коштів;

- витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;

- довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів;

- згоду щодо надання Мінагропроду інформації про позичальника, яка становить банківську таємницю або містить персональні дані.

Крок 3. Подати до банку, з яким укладено кредитний договір, заявку з документами.

Крок 4. Отримати кошти на поточний рахунок.

Компенсація відсотків здійснюється щомісячно, виходячи з суми фактично сплачених позичальником банку відсотків за відповідний період.

З детальною інформацією можна ознайомитись за посиланням або за лінком.