Бюджет-2017: агропідприємства не зможуть отримувати дотацію понад 150 млн грн

21 грудня 2016, 10:31 3079

Верховна Рада прийняла в цілому законопроект № 5132 «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році».

«За» проголосувало 235 народних депутатів, повідомляється на сайті ВРУ.

Законодавчим актом переглянуто відповідно до вимог пункту 4 розділу XIX Податкового кодексу України ставки оподаткування, визначені в абсолютних значеннях, з урахуванням індексів споживчих цін, індексів цін виробників промислової продукції, зокрема, акцизного податку, екологічного податку та рентної плати.

Також переглянуто положення, в яких міститься прив'язка до розміру мінімальної заробітної плати, в зв'язку з підвищенням останньої, вдосконалено деякі положення щодо адміністрування податку на додану вартість, рентної плати тощо.

Однією з норм прийнятого документа є обмеження розподілення бюджетної дотації в розмірі до 150 млн грн на одного сільгосптоваровиробника на рік.

Рентну плату за користування надрами, водою і лісовими ресурсами збільшено на 10,4%. Нормативну грошову оцінку землі несільськогосподарського призначення підвищено на 6%, а фіксований сільгоспподаток — на 14%.

Крім того, вносяться правки до Податкового кодексу для остаточного переходу аграріїв на загальний режим оподаткування податком на додану вартість.


Для довідки: сьогодні вночі ВРУ прийняла Закон «Про Державний бюджет України на 2017 рік». Доходи бюджету встановлено на рівні 721,4 млрд грн, витрати — 790,4 млрд грн, граничний рівень дефіциту — 77,5 млрд грн.