Аграрії Тернопільщини за рік отримали 174 млн грн дотацій

07 лютого 2019, 13:23 1943

Аграрні підприємства Тернопільскої області у 2018 р. отримали понад 174 млн грн підтримки від держави.

Про це йдеться у повідомленні Тернопільскої ОДА.

Як зазначається, за минулий рік  підприємства агропромислового комплексу області на придбання або часткову компенсацію сільськогосподарської техніки отримали відшкодування на суму 35 млн грн. За програмою відшкодування відсоткової ставки — 28 млн грн, на розвиток садівництва — 11 млн грн, а фермерських господарств — 7,2 млн грн.

«Вперше за багато років держава також підтримала індивідуальні господарства, в яких утримується велика рогата худоба. Якщо лише в Шумському районі подібною підтримкою скористалися 1500 осіб, то на рівні області — десятки тисяч родин. Кожна з вище перелічених програм однозначно матиме продовження», — наголосив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна .

За обсягами виробництва аграрії області вийшли на новий рівень — ВВП вироблено на суму 9,8 млрд грн.

«Один з чинників, який допоміг досягти таких позитивних результатів — це рекордна фінансова підтримка держави, якою (на загальну суму 174, 2 млн грн) скористалися індивідуальні господарства, агропромислові підприємства та кооперативи», — зазначив в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Тернопільської  облдержадміністрації Володимир Стахів.