Землі Полтавщини — одні з найдорожчих по Україні

30 жовтня 2018, 12:28 1925

Сільськогосподарські землі Полтавщини є одними з найдорожчих в Україні. У 2017 році ціна становила 4,253 тис. грн/га. За вартістю 1 га Полтавська область поступається лише Хмельницькій. 

Про це заявив начальник головного управління Держгеокадастру в Полтавській області Вадим Чувпило, говориться у повідомленні Полтавської ОДА.

«Сільськогосподарські землі області, одні з найдорожчих проти інших регіонів. Про це свідчить середній розмір відсотка, який становить 42%, а це в п«ять разів більше від стартового. 80% земель в області — це особливо цінні ґрунти », — зазначив Вадим Чувпило.

З початку року головним управлінням продано прав оренди на 111 земельних ділянок. Для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та 7 ділянок для фермерського господарства.

За 9 місяців місцеві бюджети від продажу земель державної власності отримали 14,8 млн грн.

Крім того у Полтавській області сформований перелік земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності і права оренди, які продаватимуть на земельних торгах. У ньому налічується 323 земельні ділянки загальною площею 7 тис. 100 га.