Законопроєкт про ветмедицину направили до зали на друге читання

04 листопада 2020, 16:25 1914

Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики сьогодні, 4 листопада, підтримав у другому читанні і рекомендував парламенту прийняти в цілому законопроєкт «Про ветеринарну медицину та благополуччя тварин» (№3318).

Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Сергій Глущенко.

«Прийняття цього законопроєкту — важливий крок, якого чекають селяни, представники маленького і великого агробізнесу, виробники ветеринарних препаратів. Він дозволить значно скоротити витрати часу та ресурсів на отримання ветеринарних документів та зосередитись на розвитку підприємств та господарств», — пояснив він.

За словами посадовця, в результаті прийняття документу українські експортери та вітчизняні виробники ветпрепаратів отримають конкурентні переваги та більш легку процедуру виходу на міжнародні ринки, а ветеринарна практика в Україні розвиватиметься відповідно до кращих європейських стандартів.

«Ми отримаємо комплексний захист здоров'я та благополуччя тварин та отримаємо інструменти для вирішення такої масштабної проблеми, як антибіотикорезистентність», — підсумував він.

Глущенко висловив сподівання, що парламент розгляне документ на наступному пленарному тижні — з 16 по 20 листопада.