Юристи розкажуть про тонкощі оформлення землі під сад

26 жовтня 2018, 12:25 3148

В Україні налічується близько 290 тис. га під багаторічними насадженнями. Перед закладанням саду потрібно врахувати всі юридичні тонкощі, починаючи з оформлення земельних ділянок, розробки проекту саду і закінчуючи будівництвом зрошувальної системи, аби не втратити вкладені інвестиції.

Про це повідомляє компанія «ПроАгро».

Експерти наголошують, що в процесі роботи над проектом може виникати ряд труднощів, зокрема, пов’язаних із небажанням власників земельних ділянок укладати договори оренди або вносити зміни в діючі договори оренди, внаслідок чого на полі, обраному для закладення саду, виникає так звана «шахова дошка», коли оформлені земельні ділянки змішуються з неоформленими. Окрім цього, існують певні нюанси, пов’язані зі зміною виду угідь у державному земельному кадастрі.

«Особливу увагу потрібно приділяти змісту договорів оренди з власниками земельних ділянок, в протилежному випадку наслідком може бути дострокове припинення договору та втрата вкладених інвестицій в посадку багаторічних насаджень», — радить керівник юридичного департаменту агрохолдингу «Галс Агро» Юлія Савченко.

Про це більш докладно та про інші нюанси оформлення землі під багаторічні насадження можна дізнатися на Конференції аграрних юристів.


Для довідки: IІI щорічна Конференція аграрних юристів відбудеться 31 жовтня у Гольф Центрі за адресою: м. Київ, проспект Героїв Сталінграду, 10-Д.