Ваговий контроль посилять з наступного року

28 листопада 2016, 09:07 1938

Державна служба України з безпеки на транспорті оголосила тендер на закупівлю 78 габаритно-вагових комплексів. Тендер відбувається через систему державних закупівель ProZorro.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляється на сайті відомства.

«Незважаючи на зарегульований процес узгоджень, на який ми витратили півроку часу, сьогодні оголошуємо тендер. Вперше, щоб не було зловживань, до проведення тендеру ми провели спільну зустріч з виробниками такого обладнання, у рамках якої погодили рівні та прозорі умови тендерної процедури і вимог до техніки», — заявив Володимир Омелян.

За словами міністра, габаритно-ваговий контроль на дорогах України буде посилено з наступного року.

«Принципова позиція міністерства: габаритно-ваговий контроль на українських автошляхах має бути, і він має бути посилений. Саме з цією метою з наступного року на українських дорогах буде збільшено кількість ГВК. Оголошено відповідний тендер на закупівлю комплексів», — наголосив Омелян.

Він також звернув увагу, що результати роботи ГВК цього року втішні. «Ваговий контроль — не нововведення, це — норма, яка працює в усіх європейських країнах. Цього року ГВК вперше системно почали працювати в Україні, в окремих областях працювали цілодобово. Накладено мільйонні штрафи за перевантаження вагових автомобілів, частину коштів вже сплачено до державного бюджету», — говорить міністр.

Володимир Омелян підкреслив, що якісні автошляхи в Україні можливі за умови дотримання двох принципів: ритмічне фінансування дорожньої галузі та належне використання доріг, запобігання їх пошкодження перевантаженим транспортом. Міністр інфраструктури України також наголосив, що ГВК мають особливо активно працювати на Півдні України, на під’їздах до портів.