Верховна Рада сьогодні не буде розглядати земельний законопроєкт

30 березня 2020, 13:06 3509

В порядку денному позачергового пленарного засідання Верховної Ради немає законопроєкту про обіг земель сільськогосподарського призначення (№2178-10).

Про це повідомив під час брифінгу голова Верховної Ради Дмитро Разумков.  

«Перелік питань позачергового засідання є вичерпним і чітко визначеним, його не можна збільшити чи зменшити. Той перелік питань, який надійшов від Президента, відображено в документі. Станом на зараз розгляду законопроєктів про землю та про банки поки що там немає», — відзначив Дмитро Разумков.  

За його словами, більше 4 годин голови фракцій опрацьовували порядок денний, він був погоджений і внесений сьогодні на розгляд Верховної Ради.

«Я сподіваюсь, що розгляд буде максимально швидкий, тому що ми витратили багато часу на підготовку і опрацювання цих законопроєктів. Останніми днями парламент працював цілодобово без вихідних, мені здається, що це гарний приклад того, як може працювати парламент», — зауважив Дмитро Разумков.

«N.B.!» ЗЕсвітло ринку землі: ліки для економіки чи головний біль для аграрія?

Разом із тим, Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики сьогодні, 30 березня, підтримав правки до законопроєкту про обіг землі, запропоновані Володимиром Зеленським.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат партії «Батьківщина», член Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики Вадим Івченко.

Він також зазначив, що законопроєкт не можна ухвалювати, адже на сьогодні відсутні всі механізми кредитування фермерам і сільгоспвиробникам.

«Монобільшість заявляє, що голосів для його підтримки в них достатньо. І закон все одно приймуть», — сказав парламентар.