В Україні запустили інформаційно-довідкову систему сортів рослин

26 березня 2019, 10:51 1992

Інформаційно-довідкова систему «Сорт», яка була розроблена фахівцями Українського інституту експертизи сортів рослин (УІЕСР), запущена місяць тому.

Про це стало відомо під час візиту до УІЕСР в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольги Трофімцевої, говориться у повідомленні Мінагропроду.

Як зазначається, система «Сорт» є доступною для усіх зацікавлених осіб та містить понад  10 тисяч сортів рослин, які представлені у Реєстрі сортів рослин України.

«Наукова-технічна експертиза сортів рослин є необхідною умовою ведення  ефективного сільськогосподарського виробництва і особливо рослинництва. Тому наукова діяльність інституту, діджиталізація його систем, а також синхронізація відомостей, які містяться в національних реєстрах з міжнародними, є важливими складовими для подальшого розвитку галузі», — зазначила Ольга Трофімцева.

Вона додала, що з огляду на технічну та наукову базу, якою володіє сьогодні УІЕСР, а також на висококваліфікований персонал, інститут має усі передумови та великий потенціал, щоб бути провідним експертним закладом із проведення державної науково-технічної експертизи сортів рослин.


Для довідки: Український інститут експертизи сортів рослин є базовою науково-дослідною установою з проведення комплексу польових і лабораторних досліджень з науково-технічної експертизи сортів рослин в Україні, а також уповноваженою установою щодо проведення ділянкового (ґрунтового) та лабораторного сортового контролю.