В Україні обрали Кращого молодого агронома

02 листопада 2021, 13:45 2504

В Україні відбулося дев'яте офіційне нагородження учасників конкурсу «Кращий молодий агроном'21», організатором якого є журнал Agroexpert.

За інформацією організаторів, звання переможця конкурсу в номінації «Агрохімія та ґрунтознавство» було присвоєно помічнику агронома (Чехія) Семену Лисицькому; у номінації «Захист рослин», а також «Соя» перемогу отримав тимчасово виконуючий обов'язки провідного агронома ТзОВ «Західна Агровиробнича компанія» Вадим Шпітун; агроном ТОВ «МХП-Баффало» В'ячеслав Головченко здобув перемогу в номінації «Селекція та насінництво»; у номінації «Плодоовочівництво» перемогла агроном ТОВ Агрофірма «Комунар» Ірина Гуржій. Також Ірина отримала звання «Агроледі».

П'ятою переможницею у конкурсі КМА'21», а саме практичної частини «Польова БОРНЯ'21», стала аспірантка «Інституту захисту рослин НААН України» Юлія Терпеньова.

За словами головного редактора журналу Agroexpert Геннадія Жолобецького, кількість палких прихильників конкурсу щороку зростає.

Цьогоріч для участі у конкурсі зареєструвалися понад 100 учасників, із яких близько 90 змагалися за перемогу.

«Досить приємним було те, що у теоретичній частині конкурсу велика кількість учасників набрали максимальну кількість балів, тому журі доволі нелегко було визначити переможців. Проте ті, хто не зупинився на теоретичній частині й вирішив позмагатися далі, взяли участь у практичній частині конкурсу, за що отримали додаткові бали. Таким чином, у підсумку за кількістю набраних балів теоретичної та практичної частини конкурсу було визначено переможців», — констатував він.