В Україні обрали кращий твір на сільську та аграрну тематику

24 вересня 2019, 12:47 1790

Церемонія нагородження лауреатів та переможців ІІІ Всеукраїнського конкурсу творів на сільську та аграрну тематику ім. Григора Тютюнника, започаткованого для відкриття нових імен у сучасній українській літературі, відбулась 24 вересня.

Про це повідомляє журналіст AgroPortal.ua.

Конкурс проводиться видавництвом «Самміт-книга» у партнерстві з Українською бібліотечною асоціацією задля популяризації сільської та аграрної тематики серед молоді, сприяння національно-культурному відродженню України та розвитку її інтелектуального потенціалу.

«Щороку наш конкурс набирає все більше обертів. Цього року ми отримали 200 робіт, з яких 190 — це поетичні твори, решта — прозові, — говорить директор видавництва «Самміт-книга» Іван Степурін. — Переможець цьогорічного конкурсу отримає можливість видати свою власну книгу за підтримки нашого виробництва».

Першість у конкурсі здобула запоріжчанка Ірина Сажинська.

«За освітою я фінансист. Дуже люблю всі точні науки. Зараз працюю за спеціальністю, і це теж для мене мистецтво — мистецтво чисел. Поезію полюбила змалку, а вона, схоже, мене. Я рада, що мені вдається поєднувати творчість з роботою, — розповідає Ірина. — Моя збірка віршів, яка сьогодні перемогла, містить елементи українського саду, який є справжнім символом українського села».


Для довідки: у конкурсі могли брати участь молоді літератори віком від 15 до 35 років, що мешкають в Україні та пишуть свої твори українською мовою. Основна тематика творів: село, сільські пейзажі, пейзажна лірика, описи села, звичаїв, побуту, сільська проблематика.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua