В Україні створюють серіал для просування ідеї фермерства

27 серпня 2019, 10:37 1815

На Рівненщині за підтримки Українського культурного фонду реалізується проект з написання сценарію до мінісеріалу «Фермери». Серіал покликаний просувати ідею фермерства та відновлення українського села.

Про це AgroPortal.ua стало відомо з повідомлення ініціаторів проекту.

Ідея створити серіал про селян-фермерів виникла на проблемному підґрунті. За даними Української кооперативної федерації — організації, яка підтримує фермерський рух на Заході України, значне число селян готові у пошуках роботи та заради більшого заробітку поїхати закордон або ж до українських міст-мільйонників. Деякі не готові розпочинати свою справу, оскільки, за їхніми словами, не мають необхідних коштів, знань, підтримки рідних на старті, інші перестороги…

«Тож чи існує спосіб, як мотивувати українців не полишати рідні домівки і — більше того — розвивати села? Один з таких способів втілюється протягом п’яти років завдяки проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні (2014-2021)». Проект реалізується коштом уряду Канади. З 2017 року схожий проект, а саме: «Створення сімейних молочних ферм» — втілюють члени Української кооперативної федерації у Рівненській, Хмельницькій, Волинській і Тернопільській областях. Чимало родин уже скористалися можливостями цих проектів. Однак число заробітчан теж не зменшується», — кажуть автори ідеї.

Тому у членів Української кооперативної федерації виникла ідея залучити якомога ширше коло громадськості до такого явища, як сімейна ферма, створивши серіал про фермерів.

Прототипами головних героїв серіалу стали власники сімейної молочної ферми на Рівненщині: родина повернулася з заробітків, щоб створити і розвивати власну сімейну ферму в Україні.


Для довідки: ідея серіалу «Фермери» належить Рівненському обласному благодійному фонду «Любіть Україну», який популяризує проєкт сімейних молочних ферм у Західній Україні.

Написання сценарію та створення індивідуального презентаційного пакету для телевізійного міні-серіалу «Фермери» підтримав Український культурний фонд.

Грант отримала телерадіокомпанія «Ритм». Серіал має стати першим українським телевізійним проєктом, у якому, крім побуту селян, буде втілено ідею просування фермерського руху в Україні.