В Україні створено Біржу праці для ОТГ

28 лютого 2019, 14:20 1956

У Києві презентували інтернет-ресурс «Біржа праці ОТГ», який впроваджує агенція Action Global Communications за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

Про це повідомляє кореспондент AgroPortal.ua.

«Дуже важливо підвищити спроможність місцевих громад ефективно управляти та планувати стратегічний розвиток та своє майбутнє. З нашою підтримкою команда проекту розробила відмінний сучасний IT-продукт — інноваційну «Біржу Праці ОТГ», всеукраїнську і стало функціонуючу онлайн-платформу для нових об'єднаних територіальних громад, яка допомагатиме їм задовольняти власні кадрові потреби, швидше знаходити потрібних фахівців та скоротити безробіття. Ми також сподіваємось, що це прискорить процес горизонтальної територіальної інтеграції та співпраці між місцевим самоврядуванням і громадами для вирішення стратегічних проблем розвитку, які можуть мати сусідні громади. Отже, маємо надію, що «Біржа Праці ОТГ» стане ефективним інструментом для найму та пошуку роботи, а також буде корисним інформаційним ресурсом для професійної освіти й навчання у нових об'єднаних громадах», — зазначає перший секретар Посольства Великої Британії в Україні Ребека Лохна.

За словами розробників інтернет-порталу, це технічно не переобтяжений ресурс, який не тільки сприятиме вирішенню проблем працевлаштування та пошуку фахівців, але й виконуватиме просвітницьку та консультативну функції.

«У нашій роботі ми керувались принципом 3D: Доцільність, Доступність. Дієвість. Ми спілкувалися з громадами, експертами, профільними фахівцями — щоб оптимізувати наш інтернет-ресурс і наповнити його саме тією інформацією, якої потребують наші користувачі. Для об'єднаних територіальних громад послуги з працевлаштування безкоштовні» — розповіла керівник проекту «Біржа праці ОТГ» Наталія Мчедлішвілі.

За її словами, одним із ключових напрямків діяльності Біржі праці буде робота з молоддю, профорієнтація та допомога у працевлаштуванні, організації практики, професійній адаптації тощо.

Також проект має на меті підтримувати і популяризувати взаємодію експертів та об'єднаних громад на проектній основі — за запитом ОТГ, за пропозиціями для ОТГ, а також в рамках горизонтальної інтеграції громад — і сприяти кадровому забезпеченню таких програм співпраці.
Але основною метою інтернет-ресурсу сконцентроване на забезпечення ОТГ кваліфікованими кадрами, сприяння працевлаштуванню людей незалежно від місця проживання, стимулювання молоді залишитися працювати в громаді.

Наразі проходить пілотне тестування ресурсу, а вже навесні «Біржа праці ОТГ» повноцінно працюватиме.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua