В Україні створили організацію для захисту чорноземів

27 травня 2019, 19:00 3807

В Україні започатковано Українське ґрунтове партнерство, що стало можливим в результаті координації зусиль держави, науки, бізнесу, громадськості та міжнародних організацій.

Про це розповів заступник міністра агарної політики та продовольства України Володимир Топчій, йдеться у повідомленні Мінагропроду. 

«В Україні налічується близько 800 видів ґрунтів. Крім того, понад 60% земельного фонду країни становлять унікальні чорноземні ґрунти. І, звичайно, актуальним питанням є збереження ґрунтових покривів, їх екологічне та безпечне використання.

Створення Українського ґрунтового партнерства, місія якого направлена на пошук шляхів ефективного управління ґрунтовими ресурсами країни, є ще одним етапом у державній системі охорони та відтворення родючості ґрунтів», — зауважив Володимир Топчій.

За словами заступника міністра, завдяки високому потенціалу ґрунтових ресурсів, Україна відіграє стратегічну роль на світовому ринку продовольства та в гарантуванні глобальної продовольчої безпеки.

Тому важливим завданням Українського ґрунтового партнерства (УҐП) при зростаючій участі України в забезпеченні світової продовольчої безпеки є збереження інших важливих екосистемних та інших функцій ґрунтів, а також підтримка нейтрального рівня деградації ґрунтового покриву країни.