В Україні набуває популярності гібридне жито

18 травня 2021, 16:05 3524

Через кліматичні зміни зона вирощування гібридного озимого жита значно розширилась: якщо раніше жито сіяли лише на Поліссі, то зараз його вирощують всюди. Але дуже важко організувати ринки збуту, і сьогодні компанія «КВС-УКРАЇНА» допомагає аграріям їх знайти.

Про це AgroPortal.ua розповіла начальник відділу маркетингу та комунікацій компанії «КВС-УКРАЇНА» Вікторія Таран.

«Компанія KWS — номер один в Україні, Німеччині та світі з продажів насіння озимого гібридного жита. Між сортовим та гібридним житом — величезна різниця. Наприклад, щодо годівлі свиней, то гібридне озиме жито містить зменшену кількість алкінрезорцинів, або гіркот, відповідно свині його добре їдять», — відзначає Вікторія Таран.

За її словами, сьогодні лідерами продажів з-поміж гібридів KWS є гібрид КВС ЕТЕРНО  який можна використовувати як для хлібопечення, так і для годівлі, силосний гібрид КВС ПРОГАС та ГУТТІНО.

До нового сезону компанія KWS підготувала новинку, гібрид КВС ТАЙО, який вражає своїми показниками врожайності, має високу продуктивність колоса та відмінну стійкість проти збудників хвороб та вилягання.

Ще десять років тому посівна площа під житом складала 300 тис. га, а сьогодні цей показник скоротився майже вдвічі та складає 167 тис. га. Раніше через брак сировини українські виробники хліба були вимушені імпортувати житнє борошно, тож «КВС-УКРАЇНА» взяла на себе почесну місію змінити цю ситуацію.

«У серпні 2020 року ми підписали меморандум про співпрацю з компанією «Нібулон», згідно якого «КВС-УКРАЇНА» сприятиме налагодженню ділових зв’язків між аграріями та «Нібулоном» з метою організації викупу врожаю озимого гібридного жита селекції KWS, в тому числі й для цілей експорту. Також ми допомагаємо відгодівельним комплексам вийти на наших клієнтів і гарантуємо, що вони дійсно придбають врожай гібридного озимого жита селекції KWS», — пояснює Вікторія Таран.

Зараз триває сезон заготівлі житнього силосу. «КВС-УКРАЇНА» проводить польові семінари із заготівлі силосу з гібридного озимого жита.

«Це невеликі заходи згідно карантинних обмежень, але клієнти можуть приїхати в поле і подивитися, як виглядає сам процес. Адже потенціал гібридного жита вдвічі вищий від сортового жита та тритикале», — додає Вікторія Таран.

А для популяризації споживання житнього хліба «КВС-УКРАЇНА» створила проєкт «Житня країна», ЖИТНЯ КРАЇНА — КВС-УКРАЇНА головна ідея якого показати, що житній хліб — це модно, здорово і смачно. На сайті зібрані не тільки корисні рецепти, але й цікаві факти про жито.


Валентина Оврас, AgroPortal.ua