В Маріупольському порту стартувало будівництво зернового терміналу

02 червня 2017, 09:43 1959

В Маріупольському морському торговельному порту відбулась закладка «першого каменю» будівництва нового виробничого-перевантажувального зернового комплексу.

Про це повідомляє урядовий портал.

«Ми розпочинаємо процес будівництва нового зернового терміналу і даємо старт будівництву нового кластеру. Це говорить про те, що порт і економіка (міста й регіону) будуть розвиватися», — сказав присутній на заході прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Він підкреслив, що Маріуполь має велике стратегічне значення, адже тут сконцентровані великі промислові підприємства, передусім гірничо-металургійного комплексу, який загалом формує третину українського ВВП.

Як повідомляє 0629.com.ua, будівництво об'єкта розділили на два етапи. Перший (під час якого побудують 10 ємностей по 5,7 т) завершиться до кінця 2018 г. Вартість проекту становить $16,8 млн, а термін його окупності — 7,6 років. Будівництво буде проведено за кошти самого порту.

На другий етап кошти в розмірі $16 млн виділять приватні інвестори. Тоді планують побудувати 13 ємностей, а завершити роботи мають намір до кінця 2019 г. Термін окупності в другому випадку становить 8 років.


Для довідки: Маріупольський порт з самого свого заснування в 1889 р. запроектований як морські ворота для експорту промислової продукції, що бурхливо розвивалося тоді Донбасу. Порт сильно постраждав від конфлікту на Сході України. Зокрема, перевалка вантажів за минулий рік склала всього 8,5 млн т. Якщо порівнювати з дуже успішним 2013-му, то в 2015-му вантажообіг впав на 42%.