У Хмельницькій області на кошти ЄС створять агропромисловий парк

25 січня 2021, 13:57 8796

Два проєкти Шепетівської громади стали переможцями конкурсного відбору проєктів регіонального розвитку. Загалом до Шепетівської громади надійде 28 млн грн державного фінансування, отриманих від Європейського союзу.

Про це йдеться у повідомленні Хмельницької обласної ради.

Одним із проєктів стане створення на території громади агропромислового парку.

«Агропромисловий парк — це прекрасна можливість реалізації, використовуючи логістичну інфраструктуру, інвесторами проєктів на нашому майданчику: переробка сільськогосподарської продукції рослинництва, тваринництва, ягідівництва та садівництва; обладнання тепличних господарств», — йдеться у повідомленні. 

Найважливішим завданням агропромислового парку є збільшення частки сільського господарства в загальному обсязі ВВП, забезпечення продовольством і підвищення рівня життя громади, шляхом створення додаткових робочих місць та стимулювання розвитку малого та середнього бізнесу, податкових надходжень до місцевого бюджету.

Проєкт планується реалізовувати у три етапи. Наразі, на першому етапі, проводиться визначення доцільності місцеперебування об»єкту, пошук та виділення ділянки орієнтовною площею 5-7 га, розробка проєктно-кошторисної документації. Другий: облаштування промислового майданчика та реконструкції інфраструктури. Третій: залучення інвесторів та початок господарської діяльності у межах агропромислового парку.

Реалізація проєкту відбудеться у 2021-2023 роках.