Міністерство юстиції відкриває антирейдерські штаби

28 липня 2017, 11:12 3180

У Херсонській області найближчим часом почне діяти оперативний штаб у складі спеціалістів органів юстиції, правоохоронців та аграріїв, який забезпечить захист бізнесу від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко під час  візиту до Херсонщини, говориться у повідомленні міністерства.

«За прикладом Херсонщини маємо намір створити оперативні штаби, які зможуть швидко і ефективно реагувати на будь-які незаконні дії з боку нечистих на руку ділків і в інших великих аграрних областях.

Такі штаби будуть створені на базі облдержадміністрацій. До них увійдуть юристи обласних управлінь юстиції, правоохоронці та представники фермерської спільноти», — зазначив Петренко.

За всіма фактами спроб захоплення майна члени штабів виїжджатимуть на місця, надаватимуть правову допомогу та фіксуватимуть вчинені злочини з метою притягнення винних до відповідальності.

Він також закликав аграріїв і всіх українців користуватись послугою Мін'юсту «СМС-МАЯК», яка є дієвим механізмом захисту майна від посягань. Суть даного сервісу полягає в наступному: у разі початку якихось реєстраційних дій, власник майна одразу отримує СМС про це і може негайно звернутись до реєстратора із заявою про зупинення вчинення будь-яких незаконних дій з майном в реєстрі