В Епіцентр Агро розкажуть, як розбудувати мережу лінійних елеваторів

06 вересня 2021, 09:05 2965

Своїм досвідом та знаннями про розбудову інфраструктури елеваторного ринку представники агрохолдингу «Епіцентр Агро» поділяться під час форуму Grain Storage Forum ELEVATOR-2021 «SMART»: ЗБЕРІГАННЯ, який відбудеться на потужностях компанії — Вінницькому елеваторі.

За останні роки агрохолдинг «Епіцентр Агро» збільшив кількість елеваторів з 4 до 15, а їхні потужності — в 6 разів: з 250 тис. т до понад 1,5 млн т.

«Більшість елеваторів сьогодні є маршрутними. Тобто, відвантаження безпосередньо з цих підприємств відбувається одразу в вагони, що прямують залізницею до морських портів. Це пришвидшує і значно спрощує доставку зерна покупцям — трейдинговим компаніям», — відмічає керівник центрального офісу агрохолдингу та елеваторного напрямку «Епіцентр Агро» Світлана Нікітюк. 

В 2019 році «Епіцентр Агро» побудував «з нуля» два потужні елеватори разом з усією необхідною для роботи інфраструктурою та залізничними коліями у Вінницькій області — це елеватори «Вапнярка» на 200 тис. т та «Вендичани» на 120 тис. т.

2020 року в рамках реалізації масштабного інвестиційного проєкту з реконструкції та будівництва елеваторних комплексів введено в експлуатацію одразу два потужні елеваторні хаби. Новий елеваторний комплекс, побудований на території поруч із діючим об’єктом, — це третя черга Закупнянського ХПП на Хмельниччині та новий елеватор «Переробник», побудований на місці діючого підприємства в с. Ставище на Київщині.

Також в 2020 році розпочалась реконструкція елеваторного комплексу «Антоніни» на Хмельниччині, а на початку 2021 року підписаний контракт на будівництво ще двох нових елеваторних хабів у Хмельницькій області — в Шепетівці та Чотирбоках.

А 2021 року після реконструкції та добудови третьої черги на 100% запрацює Вінницький елеватор, що є флагманським об’єктом і найбільшим маршрутним елеваторним хабом у регіоні.

Також компанія інвестує в розвиток залізничної інфраструктури: з метою розвантаження автомобільних трас «Епіцентр Агро» бере на себе витрати, пов’язані з проведенням й облаштуванням залізничних колій до елеваторів.


Для довідки: форум Grain Storage Forum ELEVATOR-2021 «SMART»: ЗБЕРІГАННЯ відбудеться 17 вересня на Вінницькому елеваторі «Епіцентр Агро». 

В рамках форуму відбудеться конференція «Елеватор», діалогова та демонстраційна панелі за участі представників (топ-менеджмент, фахівці) елеватора; діятиме виставкова зона; гарантовано ефективний нетворкінг та розважальна програма. Організатор: ProAgro Group.

Генеральний партнер: «Епіцентр Агро».