Затверджено нові вимоги до меду

02 серпня 2019, 10:14 6520

Міністерство аграрної політики і  продовольства України 1 серпня 2019 р. затвердило наказ «Про затвердження вимоги до меду» (№330 від 19.06.2019), який забезпечить простежуваність і контроль якості меду.

Про це йдеться у повідомленні Офісу ефективного регулювання (BRDO).

«Україна перебуває в 5 світових лідерів по експорту меду і не планує зупинятись на досягнутому. Сьогодні (1 серпня 2019 р. — Ред.) Мінагропрод своїм наказом затвердив не лише нові вимоги до меду, а й курс на удосконалення «медових правил», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зараз в Україні діє Національний стандарт ДСТУ №4497:2005 «Мед натуральний», який передбачає лише добровільні до виконання вимоги до маркування, виробництва і продажу меду на території України. При цьому його дія не поширюється на експортні поставки.

Нові вимоги забезпечать простежуваність на ринку та контроль якості меду, створять умови для усунення проблеми фальсифікації та підробки меду, а також нададуть можливість державі володіти повноцінною інформацією щодо обігу та виробництва меду.

«Прийняття наказу також сприятиме належній поінформованості споживачів продукції та забезпечить усунення протиріч при проведенні експортно-імпортних операцій суб»єктів господарювання країн ЄС та України», — додали в BRDO.