Укрзалізниця запустила пілот з графікових маршрутів перевезення зерна

24 травня 2019, 12:45 1733

«Укрзалізниця» розпочала пілотний проект з відправлення організованих графікових маршрутів для перевезення зернових вантажів.

Порожні вагони подаються зі станції Чорноморськ-порт під навантаження на станції Балин, Старокостянтинів, Лазорки, у зворотному напрямку відправляються маршрути зернових вантажів на станцію Чорноморськ-порт, говориться у повідомленні підприємства.

«Маємо вже перші результати пілотного проекту: обіг зерновоза скоротився вдвічі, склав 6 діб, при тому що загальний обіг вагону зерновозу в травні 2019 року — 11,95 діб», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

Перші маршрути з порожніми вагонами компанія відправила 20 та 22 травня, а 23 травня відправлено перший завантажений маршрут зі станції Старокостянтинів.

За словами Кравцова, відправлення організованих графікових маршрутів сприяє ефективному використанню локомотивного парку, зменшенню обігу вагона за рахунок уникнення скупчення вагонів на сортувальних станціях.

Загалом у травні буде відправлено 10 графікових маршрутів (по 5 відправок із порожніми вагонами та навантаженими зерном).