Укрзалізниця вирішила щоквартально піднімати тарифи на вантажоперевезення

28 листопада 2018, 09:56 2650

«Укрзалізниця» планує з 2019 року запровадити практику щоквартального підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення.

Про це повідомив в.о. голови правління «Укрзалізниці» Євген Кравцов, передає Agronews.

«Ми вже останні півтора року детально обговорюємо з представниками бізнес-спільноти, бізнес-асоціаціями перехід до автоматичної індексації залізничного тарифу у відповідності до індекса цін виробників промислової продукції. Це питання отримала майже повний консенсус як з боку бізнес-спільнот так і бізнес-асоціацій», — повідомив Кравцов журналістам у вівторок.

Він зазначив, що цим рішенням «Укрзалізниця» намагається відійти від ситуації, «коли в ручному режимі переговорів кожного року на незрозумілий, не прогнозований рівень підвищуються вантажний тариф».

За його словами, індексація цін буде відбуватися автоматично щоквартально «відповідно до змін за останній квартал».

«Ми пропонуємо, щоб цей рік завершити в тому режимі, який ми маємо, хоч ми не проводили індексацію вантажного тарифу цього року. Провести індексацію тарифу на початку наступного року і після цього поквартально проводити невеликими дозами, щоб індексація проводилась планово і було більш комфортно для бізнесу», — повідомив Кравцов.

Зокрема, 1 лютого 2019 роцу планується провести індексацію тарифів на 16,6%, а потім щоквартально проводити індексацію приблизно на 2,5%.