Українське морозиво успішно пройшло перевірку якості

07 червня 2020, 08:00 6734

Провідні вітчизняні підприємства, члени Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» (АУВМ і ЗП), п'ятий рік поспіль провели добровільне тестування їхнього морозива і напівфабрикатів у рамках програми контролю якості харчових продуктів.

За цей час у лабораторіях «Укрметртестстандарт» і «Київоблстандартметрологія» було досліджено понад 70 зразків морозива та близько 40 зразків заморожених напівфабрикатів, йдеться у повідомленні асоціації.

«У рамках останнього тестування в торгових мережах були відібрані наступні зразки продукції: морозиво «Крем-пломбір» у вафельному стаканчику (АТ «Житомирський маслозавод»), морозиво пломбір 12% жиру з наповнювачем полуничним у вафельному стаканчику (ТОВ «Хладопром»), морозиво пломбір «Стакан Великан» у вафельному стаканчику з кондитерською глазур'ю (ТОВ «Ласунка»), морозиво «100% морозиво» (АТ «Житомирський маслозавод»), морозиво «Super puper» з комбінованим складом сировини з какао у вафельному стаканчику (ТОВ «Ласунка»), морозиво з комбінованим складом сировини з наповнювачем «Згущене молоко» ТМ «Розумний Вибiр» ( ПОГ АПВТ «Фірма «Ласка»), морозиво з комбінованим складом сировини з вишневим наповнювачем ТМ «Розумний Вибiр» (ПОГ АПВТ «Фірма «Ласка») і морозиво 12% жирності фісташкове «Морозко» (ТОВ «Хладопром»)», — зазначають експерти.

Цього разу фірма «Ласка» була представлена в тестуванні також замороженими напівфабрикатами — пельменями «Манюням» із м'ясом індика та кролика.

«Традиційно відібрані зразки передали для досліджень в ДП «Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів». Щоб отримати цілісну та об'єктивну картину даних якості, продукцію перевіряли за фізико-хімічними, органолептичними, мікробіологічними та молекулярно-генетичними показниками.

Результати цьогорічного тестування, як і в попередні рази, порадували, адже фахівці центру знову дали висновок про те, що всі протестовані зразки повністю відповідають нормам і вимогам відповідних ДСТУ», — підсумували в асоціації.