Український проект біоупаковки представлять на світовому конкурсі стартапів

04 жовтня 2018, 16:55 3403

Науковці з Сумського національного аграрного університету 10 жовтня представлять свій проект недорогої біоупаковки FoodBIOPack в Копенгагені на міжнародному конкурсі University Startup World Cup.

Про це повідомили в Сумському національному аграрному університеті.

«Одного разу, при досліджуванні полісахаридів, ми помітили, що крапля розчину полісахариду при висиханні дає плівку. Потім ми перевірили її на міцність, і виявилося, що вона досить еластична і схожа на поліетилен. Згодом ми нанесли логотип біопакувальної тари харчовим барвником», — розповідає доцент кафедри харчових технологій СНАУ Дмитро Бідюк.

За його словами, у разі перемоги команда із СНАУ отримає $25 тис. на розвиток свого проекту та $1 тис. за найбільшу кількість голосів.

Тож якщо ви хочете підтримати українських стартаперів, перейдіть за посиланням  та відзначте команду FoodBIOPack (не забудьте натиснути кнопку «голосувати» внизу сторінки). Голосування триватиме до 11 жовтня.

«N.B.!» В Украине изобрели съедобные пакеты 


Для довідки: проект FoodBIOPack спрямований на вирішення глобальної проблеми пластмасового забруднення. Він базується на інноваційних технологіях біодеградуючих матеріалів для упаковки продуктів харчування. Після використання упаковка може бути повторно використана у виробництві біоматеріалів або включена в органічні добрива.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua