Україна збільшила виробництво рибного філе майже на 50%

01 вересня 2020, 14:52 2166

За даними Державної служби статистики України, протягом січня-липня 2020 р. в Україні вироблено 1 022 т філе рибного в’яленого, соленого чи у розсолі (крім копченого). Це на 46,5% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це повідомляє Держрибагентство.

Відповідно до наданої інформації, зростання виробництва рибної продукції спостерігалося також за такими товарними позиціями:

- риба солона (крім оселедців) — 1 127 т (+19,5%);

- лосось тихоокеанський, атлантичний та дунайський копчений — 349 т (+17,3%);

- риба сушена і в’ялена — 2 511 т (+14,5%);

- готові продукти і консерви з іншої риби — 1 396 т (+14,5%);

- філе рибне заморожене — 241 т (+11,3%).


Для довідки: за I півріччя 2020 р. експорт української риби та ракоподібних збільшився майже на 15%.