Україна пропонує Польщі кооперацію в АПК

09 вересня 2020, 13:43 2289

Україна розраховує на створення з Польщею двосторонніх коопераційних бізнес-проєктів у сфері АПК, залучення польського бізнесу до приватизаційних процесів в Україні, а також до модернізації виробничих процесів в аграрній галузі.

Про це розповів міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігорь Петрашко під час зустрічі з міністром сільського господарства і розвитку села Республіки Польща Яном Ардановським, йдеться у повідомленні Мінекономіки.

Крім того, для польського бізнесу може бути цікавим започаткування спільного виробництва нішевих товарів, що можуть реалізовуватись як на ринку ЄС, так і на інших світових ринках.

«Польща є стратегічним партнером України та входить у ТОП-10 країн із найвищим товарообігом агропродовольчої продукції. За 6 місяців 2020 року товарообіг між нашими країнами склав $648,9 млн, що на 14,7% більше за аналогічний період минулого року. Україна зацікавлена у поглибленні торговельно-економічних взаємовідносин, нарощуванні експорту та диверсифікації агропродукції», — відмітив Ігор Петрашко.