Україна не буде обмежувати експорт кукурудзи врожаю-2019

28 квітня 2020, 14:34 2264

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства прийняло рішення про відкликання ініціативи по встановленню обмеження на експорт кукурудзи врожаю 2019 року.

Як говориться в повідомленні Української зернової асоціації (УЗА), таке рішення є позитивним сигналом як для зернового ринку України, так і для міжнародного.

Відзначається, що ряд профільних асоціацій, що представляють внутрішнього споживача кукурудзи, рішуче заявили про відсутність необхідності підписання додатка по кукурудзі до меморандуму, оскільки повністю забезпечені запасами кукурудзи для виробництва комбікормів до нового врожаю.

«Сьогодні перед вітчизняними аграріями стоїть завдання встигнути продати надлишкові залишки кукурудзи поки міжнародні ціни сприятливі для української кукурудзи — вітчизняний товар на 25-30 $/т дорожче кукурудзи з США і Аргентини. Ціни ж на урожай наступного маркетингового року значно нижче, і зберігати кукурудзу значно важче і дорожче ніж інші зернові культури», — наголосили в асоціації.


Для довідки: раніше УЗА заявляла, що не бачить передумов для визначення граничного обсягу експорту кукурудзи врожаю-2019 і підписання відповідного додатку до Меморандуму між Міністерством економіки, торгівлі і сільського господарства України і бізнес-асоціаціями про узгодження позицій на ринку зерна на 2019/2020 маркетинговий рік.