Україна і Мальта думають створити логістичний агрохаб

17 травня 2017, 10:02 2264

Україна та Республіка Мальта планують реалізувати спільні проекти у сфері аграрної логістики та розвитку інфраструктури для збільшення експортних поставок.

Про це йшла мова в рамках візиту міністра аграрной політики та продовольства Тараса Кутового у складі українскої делегації в Мальту, інформує Мінагропрод.

Зокрема, Тарас Кутовий та міністр сільського господарства Мальти Родерік Галдес обговорили можливість створення двосторонньої робочої групи щодо торгового та логістичного агрохабу в країнах Північної Африки.

«Україна є важливим гравцем у забезпеченні світової продовольчої безпеки. Для досягнення цієї мети ми розглядаємо мальтійську сторону як потенційного логістичного партнера. Зокрема, транспортно-логістичні потужності Мальти можуть бути ефективним середземноморським агрохабом для українських експортерів. Така можливість дозволить виконувати контракти на постачання зернових до країн Північної Африки», — зазначив Тарас Кутовий.

Окрім того, у ході візиту було обговорено перспективи розвитку двосторонньої торгівлі сільськогосподарською продукцією. Українська сторона запропонувала розширити номенклатуру товарів, що експортуються до Мальти. Зокрема, йшлося про такі товари як молочна продукція, плоди, горіхи та цедра, мед, кондитерські вироби, олія та інше.


Для довідки: у 2016 р. Україна експортувала до Мальти зернові злаки, олію, залишки і відходи харчової промисловості та ін.