В Україні стартує пілотний проект в сфері аграрної освіти

12 червня 2017, 16:01 1804

Члени асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» розпочали роботу над пілотним проектом «Рейтинг УКАБ», який має за мету пошук моделі трансформації аграрної освіти та науки в Україні.

Про це 8 червня під час аграрної виставки заявив генеральний директор УКАБ Тарас Висоцький, йдеться в повідомленні асоціації.

«Сучасна освіта має перебувати у постійному зв'язку трьох елементів: абітурієнт, навчальний заклад, бізнес. Система мусить працювати таким чином, щоб майбутній спеціаліст вивчав попит ринку, а освітній заклад відповідав на ці вимоги», — пояснив Висоцький.

На його думку, сьогодні якість освіти не відповідає очікуванням бізнесу, через це 70% студентів перепрофілюються в процесі роботи.

«Агросектор став дуже технологічний, і насправді більшість знань можна отримати на практиці досить швидко. В аграрних вишах треба давати практичне навчання і підготовку працівників до вимог бізнесу. Сьогодні аграрна освіта має сильну історичну школу, фундаментальну базу, тому є всі шанси створити якісну систему», — вважає Висоцький.