УКАБ змінить підхід до формування аграрної освіти 

08 березня 2018, 08:00 4362

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» спільно з Міністерством освіти і науки України підготувала низку комплексних рішень, які покликані допомогти вивести аграрну освіту на новий рівень.

Про це розповів президент УКАБ, генеральний директор ІМК Алекс Ліссітса під час засідання президії асоціації.

«Ми вже зустрічалися з міністром науки і освіти Лілею Гриневич і домовилися, що за місяць відпрацюємо кінцевий пакет документів від бізнес-структур, щоб здійснити системні зміни в аграрній освіті», — констатував він.

Загалом в презентованому УКАБ «Позиційному документі» прописано, що потрібно змінити підхід до формування професійної освіти та надати законні можливості агробізнесу залучатися до розвитку аграрної освіти.

«Є пропозиція провести кластеризацію, об»єктивно скоротивши кількість вузів і профучилищ, а також формувати держзамовлення у підготовці фахівців відповідно до потреб аграрного сектору, адже сьогодні більшість аграрних компаній «вирощують» спеціалістів самостійно», — додав генеральний директор УКАБ Тарас Висоцький.

 

На підтвердження його слів генеральний директор агрохолдингу «Агро-Регіон» Катерина Рибаченко розповіла про досвід холдингу, який тривалий час реалізує навчальні проекти «Агрошкола» і «Технічна Школа». Віднедавна у холдингу стартував ще один навчальний проект — «Трактор EAST».

«У нашій компанії значна кількість співробітників з сільської місцевості, які повернулися з зони АТО і потребують адаптації. Розуміючи проблему, ми започаткувати таку школу для людей, які пройшли АТО і до цього не працювали в сільському господарстві, але прагнуть опанувати професію тракториста. Після закінчення навчання ми пропонуємо роботу в компанії», — резюмувала вона.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua