Добрива почали транспортувати Дніпром

08 квітня 2018, 09:32 3943

ТОВ «Одеса Агрохім», яка імпортує добрива КАС-32 з Єгипту, Болгарії, Румунії через власні перевалочні потужності в Херсоні, здійснило першу в історії України поставку добрив КАС-32 по р.Дніпро.

Про це повідомив керівник компанії Тарас Іващенко, передає ЦТС.

«Аналізуючи досвід колег з США, які активно використовують річковий транспорт уздовж Міссісіпі для транспортування мінеральних добрив, було прийнято рішення розвивати власну логістику по Дніпру. Адже основа торгівлі КАСом — це дешева логістика», — пояснив він.

Іващенко уточнив, що в 2017 р. був придбаний і капітально відреставровано наливний танкер Одіссей І ємністю 600 тонн. А перша поставка добрив була здійснена 31 березня в м.Запоріжжя. Доставка з урахуванням проходження каховського і запорізького шлюзів зайняла всього 24 год.

Він також зазначив, що компанія планує розширювати географію відвантажень уздовж Дніпра. Найближчим часом очікуються відвантаження в м.Кременчук та інші річкові порти. У планах також будівництво власних ємностей для прийому КАС.

«З огляду на успішний досвід відвантаження наливних добрив, ми плануємо найближчим часом організувати поставку імпортної аміачної селітри в біг-бегах з Грузії, Болгарії або Румунії вгору по Дніпру», — підсумував керівник ТОВ «Одеса Агрохім».