У експортерів України з'явився європейський лобіст

23 липня 2020, 16:58 2433

Українська асоціація бізнесу і торгівлі (УАБТ) стала однією з перших бізнес-асоціацій в Україні, яка має постійне представництво в ЄС та офіційно уповноважена представляти інтереси і позицію своїх членів — українських експортерів перед інституціями ЄС.

Про це йдеться у повідомленні асоціації на сторінці у Facebook.

Такі повноваження УАБТ отримала внаслідок реєстрації, як бельгійська неприбуткова асоціація, в Європейському реєстрі транспарентності (EU Transparency Register).

«Реєстрація в реєстрі дає можливість компаніям, бізнес-асоціаціям та неурядовим організаціям в офіційному порядку вести діалог з інституціями Європейського Союзу, брати участь в громадських слуханнях, які організовуються євроінституціями при підготовці законопроектів для врахування позиції громадянського суспільства, доносити інформацію про свою діяльність до всіх зацікавлених сторін прозоро та неупереджено.

Така практика представлення інтересів бізнесу відповідає жорстким правилам лобізму, встановленим інституціями ЄС, та відповідає кращим практикам взаємодії європейського бізнесу та державних інституцій. Тож впровадження культури »європейського лобізму» для українського бізнесу є логічним і доцільним, враховуючи Євроінтеграційні прагнення України», — підкреслюють в асоціації.

Наразі, EU Transparency Register містить відомості про понад 30 тис. компаній, асоціацій та неурядових організацій громадянського суспільства, які на щоденній основі співпрацюють з європейськими інституціями.

«Учасники реєстру мають зобов«язання дотримуватися Кодексу поведінки, який регламентує порядок взаємодії представників бізнесу і неурядових організацій з інституціями ЄС, регулярно оновлювати інформацію про тематику взаємодії з інституціями, уповноважених осіб та обсяги коштів, які виділяються на забезпечення своєї діяльності», — додають в асоціації.