Трофімцева розповіла, чого добиватиметься на новій посаді

08 лютого 2019, 15:53 2335

Український АПК останні роки динамічно і потужно розвивається, а також досягає серйозних результатів на зовнішніх ринках.

Про це заявила виконуюча обов'язки міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева на своїй сторінці у Facebook.

«Щоб сектор і надалі міг залишатись одним з головних двигунів національної економіки, забезпечувати не лише продовольчу безпеку України, але й «годувати світ», аграрна політика має стати системною, ефективною і відповідати викликам сьогодення», — сказала вона.

За словами Трофімцевої, стратегічне бачення середньострокового розвитку сектору є, воно закладено в тому числі в секторальній стратегії «3+5» і експортній стратегії.

«Тому моя мета та основне завдання на час роботи на цій посаді — дати АПК України нові стимули для розвитку: підтримка фермерів та кооперації має реально запрацювати, аграрна освіта та наука мають бути базою для росту галузі, система державного управління безпечністю та якістю продуктів харчування має бути відшліфована і наближена до європейських стандартів, а нові ринки для нашої переробленої продукції з доданою вартістю мають відкриватись не менш активно», — додала в.о. міністра.


Для довідки: 6 лютого 2018 року Кабінет міністрів України звільнив виконуючого обов'язки міністра аграрної політики і продовольства Максима Мартинюка і призначив в.о. міністра заступника міністра з питань європейської інтеграції Ольгу Трофімцеву.