ТОП-5 продуктів, які Великобританія купує в Україні

22 лютого 2019, 09:38 4800

Великобританія і Україна зацікавлені у розвитку взаємовідносин, зокрема, співробітництві в аграрній та торговельній сферах.

Про це йшлося під час зустрічі заступника міністра аграрної політики та продовольства України Олени Ковальової з торговим комісаром Великої Британії Джудіт Слейтер і представниками Посольства Великої Британії в Україні, говориться у повідомленні Мінагропроду.

«Велика Британія є важливим торговельним партнером для України. Обіг аграрної продукції між нашими країнами у 2018 році досяг $303 млн, з яких $215,9 млн склав український експорт. Україна налаштована на тісну та взаємовигідну співпрацю і готова нарощувати постачання якісної сільськогосподарської продукції, зокрема, продукції з доданою вартістю», — зауважила Олена Ковальова.

Вона вважає, що агропромисловий сектор є одним з найбільш зростаючих та інвестиційно-привабливих секторів України. Велика Британія входить до переліку найбільших іноземних інвесторів в галузі сільського господарства, і висловила сподівання на подальше розширення інвестиційного співробітництва двох країн.

Представники Великої Британії відзначили, що присутні в Україні британські компанії працюють в сприятливих умовах, тому існує зацікавленість у подальшому виході британських компаній на український ринок, а також збільшенні обсягів торгівлі та присутності британських товарів на українському ринку.

Також уточнюється, що до ТОП-5 товарів з найбільшим обсягом експорту до Великої Британії у 2018 році увійшли:

- олія соняшникова (експортовано 105 тис. т на $84,8 млн);

- кукурудза (452,6 тис. т на $74,4 млн);

- макуха (шрот) соняшникова (86,9 тис. т на $17,6 млн);

- цукор (26,7 тис. т на $9,5 млн);

- пшениця (40,9 тис. т на $7,8 млн).