Таїланду потрібні українські корми

15 березня 2021, 09:13 1841

Таїланд зацікавлений у імпорті кормів для тварин з України.

Про це Посольство України у цій країні проінформувало Державну службу з питань безпечності харчових продукті і захисту споживачів.

Як зазначається, для допуску товарів на свої ринки, Міністерство сільського господарства та кооперативів Таїланду має оцінити українську систему державного контролю виробництва тваринних білків. А також — проінспектувати безпосередньо самі підприємства на предмет дотримання тайського законодавства та вимог.

За оцінками, тайський харчовий ринок щороку зростає на 2-3%, відповідно, зростає потреба у кормовій продукції для свійських тварин, передусім курей та свиней.

«Таїланд — одна з багатьох країн, із якими ми співпрацюємо. Щодо тваринного білка, цей напрямок співпраці дуже перспективний, оскільки Таїланд входить до четвірки найбільших експортерів курятини в світі, причому щороку обсяги експорту зростають, а з ними і потреба в імпорті кормів та тваринних білків», — зазначає голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Зараз ДПСС та Посольство України в Таїланді працюють над організацією візиту тайської делегації задля завершення всіх формальних процедур. Втім, через пандемію Covid-19 тайська сторона ще узгодила точні дати такого візиту.