Студентів НУБіП знайомлять з новітніми технологіями KUHN

11 грудня 2017, 18:00 3064

Двічі на тиждень в технологічному центрі КУН Національного університету біоресурсів і природокористування України проходять заняття лекційного типу для студентів-агрономів та механіків.

Лекторами є фахівці компанії KUHN, які консультують студентів щодо загальних технічних характеристик агрегатів чи агротехніки загалом, говориться у повідомленні компанії.

Менеджер по роботі з ключовими клієнтами KUHN Сергій Вотяков на лекції розповів, що майбутнім інженерам і механізаторам вкрай необхідні такі знання, адже будь-яке господарство прагне вдосконалюватись за допомогою нової техніки і обізнаних фахівців.

«Варто знати не лише техніку, а технології. Саме це впливає на успіхи вашого працевлаштування та роботи в загальному. Коли фахівець розуміється на процесі виробництва, то й результативність буде більш високою, бо від розуміння технологій залежить успіх господарства. Варто додати, що агрономія — один з найперспективніших напрямків діяльності в Україні» — говорить Вотяков.

Лектор акцентував увагу студентів на загальному використанні новітніх програм керування, зокрема ISOBUS.

«Функціонал ISOBUS — це управління всіма типами навісного обладнання з одного терміналу. Принцип роботи в тому, що система використовує комп'ютер трактора замість терміналу додаткового обладнання. Таке рішення спрощує роботу оператора і звільняє кабіну від додаткових приладів. Потрібно просто під'єднати навісне обладнання до гнізда ISOBUS у агрегаті — і дані будуть відображатися на екрані», — говорить Вотяков.

Третьокурсників цікавили методи боротьби з плужною підошвою та переущільненим ґрунтом.

«Є декілька шляхів боротьби з земляними захворюваннями. Але, перш за все, варто розуміти, як подібному можна запобігти. Варто «ставити» всю агротехніку на гусеничний хід, обмежити рух будь-якого транспорту по польовій території і найголовніше — використовувати правильні механізми, котрі не завдають ґрунтовій поверхні шкоди», — каже лектор.


Для довідки: технологічний центр КУН на території НУБіПу функціонує близько двох років, до його складу входять лабораторії для лекційних занять та виставковий майданчик з технікою світового виробника. Студенти усіх напрямків мають змогу наглядно ознайомлюватись з новинками агропромислової техніки на прикладі агрегатів виробництва КУН.