Фахівці аграрного сектору одні з найбільш затребуваних на ринку праці

21 лютого 2017, 11:05 3161

В Україні сьогодні у тренді три сфери: медицина, ІТ та аграрна галузь. Таку думку у ході заходу «День молодого спеціаліста: твій професійний старт» висловив заступник голови Державної служби зайнятості України Сергій Кравченко.

За його словами, фахівці аграрного сектору одні з найбільш затребуваних на ринку праці. 
«Я рекомендую студентам працювати під час проходження практики, щоб здобути навички. Агронома або ветеринара сьогодні не можна замінити в господарстві, тому попит на цей фах завжди існуватиме», —  цитує слова Кравченко прес-служба асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

Фото: УКАБ
Фото: УКАБ

При цьому директор НМЦ «Агроосвіта» Тетяна Іщенко закликала студентів до саморозвитку.

«Різниця між українськими та європейськими навчальними закладами полягає в тому, що ми навчаємо, а за кордоном — навчаються. Тому важливо, щоб у вас була жага до навчання і отримання нових знань та саморозвитку. Ми пропонуємо вам побачити виставку і новітні досягнення аграрної галузі, а також навчитися презентувати себе в марафоні співбесід», — додала вона.

«N.B.!» Професійний вектор: як студентів аграрна практика випробовувала

У свою чергу, заступник генерального директора УКАБ з питань співпраці з аграрними ВНЗ та науковими установами Олена Ковтун поінформувала, що подібні заходи проводяться не вперше. 

 Фото: УКАБ

«Сьогодні працюємо за новим форматом. Студенти можуть послухати лекції провідних спеціалістів, організовано екскурсії павільйонами виставки, щоб вони мали змогу запитати, які переваги або недоліки тієї чи іншої техніки. Крім того, традиційно відбуватиметься марафон співбесід, де всі охочі зможуть знайти місце практики, стажування або роботи», — констатувала вона.