З 1 квітня стартує нова грантова програма від UHBDP

15 березня 2019, 09:15 2360

Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) оголосив про відкриття нової грантової програми «Малі екологічні гранти». Бюджет всієї грантової програми складає 125 тисяч канадських доларів.

Про це розповів менеджер Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва Дмитро Ніколаєв під час прес-конференції в рамках ІІІ Міжнародного конгресу «Органічна Україна 2019», який проходить в Одесі.

«Нова програма грантів спрямована на екологічну складову. Ми розраховуємо, що в результаті реалізації програми грантів сільгоспвиробники знизять навантаження на навколишнє природне середовище і отримають додаткову вартість продукції. Серед учасників програми можуть бути виробники меду, овочів, фруктів, ягід та інших продуктів плодоовочівництва як з органічною сертифікацією, так і без неї, постачальники обладнання та IT-iнструментів. Обов'язкова умова для участі — офіційно зареєстрований бізнес, це може бути ФОП 3-ої групи, ТОВ, СОК, ФГ», — зазначає Дмитро Ніколаєв.

За його словами, розмір грантової допомоги складає від 8 до 12,5 тисяч канадських доларів на один проект. Результати грантового конкурсу оголосять до вересня 2019 року.

Гранти можуть бути спрямовані на наступні цілі:

- засоби виробництва для виробників з органічною сертифікацією (підтримуються будь-які ідеї, пов'язані з додатковим прибутком у рамках органічного бізнесу);

- засоби виробництва для всіх виробників (підтримуються будь-які ідеї, пов'язані зі зменшенням негативного впливу на навколишнє середовище, переваги будуть віддаватися заявкам, у яких в тому числі буде очікування додаткового прибутку в рамках впровадження нових засобів виробництва);

- для постачальників обладнання та IT-інструментів — доробка існуючого обладнання/сервісу, які вирішують проблеми безпеки продуктів або проблеми, пов'язані з навколишнім природним середовищем.

Дмитро Ніколаєв відмічає, що не будуть розглядатися стартапи, гранти спрямовані на розвиток вже існуючого бізнесу.


Для довідки: Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) фінансується Міністерством міжнародних справ Канади, співфінансується та реалізується Менонітською Асоціацією Економічного Розвитку (MEDA).