Ритейл і малі фермери не люблять працювати одне з одним: названо причини

21 серпня 2021, 10:05 3828

Спосіб збуту плодоовочевої продукції значно залежить від виробника і обсягів виробництва продукції.

Таку думку висловила директор з розвитку Української плодоовочевої асоціації (УПОА), міжнародний консультант ФАО ООН Катерина Звєрєва в інтерв'ю Agravery.com.

«Для невеликого виробника інтернет-магазини стають непоганим каналом реалізації, і все більше малих виробників починають торгувати саме через інтернет. Для великих виробників головне формування великих партій — це ритейл, ринки або експорт», — пояснює вона.

У цьому випадку, на думку експерта, вже все залежить від особистих контактів, комунікації й активності торгових менеджерів, які формують контракти з імпортерами.

«Загальновідомий факт, що ритейлу чи імпортеру завжди потрібен певний обсяг і період постачання. Відповідно, малі виробники не можуть надати цей обсяг і гарантувати ідеальну якість.

Ритейл не дуже любить працювати з маленькими виробниками, оскільки їм легше підписати договір з одним постачальником, який їх повністю влаштує. Фермери також не завжди хочуть продавати в мережі через відстрочки по платежу, які там присутні», — пояснює Звєрєва.

Зараз, за її словами, більшість продажів плодоовочевої продукції реалізується на локальних ринках.