Реєструвати агробізнес в Україні стали значно частіше

10 травня 2021, 10:53 2815

В Україні кількість зареєстрованих бізнесів у 2020 році у порівнянні з 2017 роком збільшилась на 24%. При цьому число зареєстрованих бізнесів, у яких присутні агро-КВЕДи, збільшилась на 48%.

Про це з посиланням на дані Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України повідомляє Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP.

Як зазначається, на півдні України показники виглядають скромніше, але динаміка все одно йде на зростання.

Так, в чотирьох областях, де працює UHBDP (Запорізькій, Херсонській, Миколаївській та Одеській), кількість зареєстрованих бізнесів зросла на 18% у 2020 році у порівнянні з 2017-м, а кількість зареєстрованих бізнесів, у яких присутні агро-КВЕДи, збільшилась на 30% і склала 23 410 кодів у ЄДРПОУ.

«Динаміку суттєвого збільшення сільськогосподарських бізнесів можна пояснити кількома причинами: розширення програм державної фінансової підтримки для аграріїв, відкриття ринку землі та допомога донорських проєктів, як технічна, так і фінансова. Проте окремих досліджень, щоб підтвердити або спростувати це, не проводилося», — каже міжпроєктна менеджерка UHBDP Олександра Гармаш.