Псевдоорганічні продукти вилучатимуть з продажу

11 липня 2018, 11:25 3946

Після прийняття Закону України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», яким передбачено, що використання під час маркування такої продукції, що була отримана не в результаті органічного виробництва будь-яких позначень та написів «органічний», «біодинамічний», «біологічний», «екологічний», «органік», та будь-яких однокореневих похідних від цих слів з префіксами біо- , еко- тощо, будь-якими мовами є обманом покупця або замовника. Така продукція підлягає вилученню в порядку, визначеному законом.

Таке роз«яснення змін у законодавстві дають у патентно-юридичній компанії IPStyle.

Представники компанії також зазначають, що нещодавно АМКУ озвучував занепокоєння з приводу маркування позначеннями «еко», «біо», «organic» продукції, яка насправді нічим не відрізняється від такої ж продукції інших виробників. Проте, у зв«язку з тим що не було чіткого розуміння, яка ж продукція «еко», а яка «не зовсім еко» АМКУ обмежувався лише рекомендаціями припинити таке маркування.

У компанії IPStyle  відмічають, що відповідно до нового Закону передбачено яке виробництво можна вважати органічним, викладені вимоги до органічного виробництва та обігу органічної продукції, зазначені особливості сертифікації, передбачено органи влади, що будуть слідкувати за дотриманням вказаного закону тощо.

З текстом закону можна ознайомитися за посиланням.

«І хоч закон набирає чинності лише через 6 місяців з дня його опублікування (і то за винятком деяких положень), виробникам екологічної, органічної та біо- продукції слід все ж привести виробництво своїх товарів та маркування упаковок у відповідність з новими правилами», — рекомендують у компанії IPStyle.