Перевірка підтвердила факт виробництва фальсифікованого масла

18 липня 2018, 14:22 6801

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів провела розслідування фактів, оприлюднених в ЗМІ, щодо діяльності молокопереробних підприємств (цехів) у Полтавській та Івано-Франківській областях та виробництва ними масла солодковершкового.

Як говориться у повідомленні відомства, перевірку проводили фахівці головних управлінь Держпродспоживслужби в Івано-Франківській і Полтавській областях.

Згідно з результатами перевірки було підтверджено, що на даний час потужності ТОВ «Техмолпром», ТОВ «Гадячсир», ТОВ «Лозинський молочний завод», ТОВ «Полтавамолпрод», яке знаходиться у селі Шишаки Полтавської області, а також ПВП «Молокозавод-Карпати» за адресою Рожнятів Івано-Франківська область не здійснюють виробничої діяльності.

Крім того, виробник нібито білоруського масла, маркування якого зазначає адресу смт Житянка Івано-Франківської області, взагалі відсутній в реєстрі операторів ринку.

Відповідно, масло солодковершкове, яке реалізовується зараз в торгових мережах на території України під маркою зазначених підприємств, фальсифіковане і відповідно до закону «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» є небезпечним харчовим продуктом, який має шкідливий вплив на здоров«я людини та є непридатним для споживання.

«Робота в даному напрямку триває. Зокрема, Держпродспоживслужба доручила своїм територіальним органам посилити роботу з цього питання, у тому числі щодо забезпечення вилучення з обігу у разі виявлення фальсифікованої продукції з її подальшою утилізацією», — говориться у повідомленні.

Відповідно до чинного законодавства, вилучення та відкликання з обігу небезпечної продукції повинні забезпечувати оператори ринку.

«У разі виявлення вказаної продукції в торгових мережах закликаємо інформувати територіальні органи Держпродспоживслужби», — попросили у відомстві.