Виробникам здорової продукції з Донбасу відкрили експорт до Польщі

05 липня 2019, 14:14 2039

Участь у налагодженні ділових відносин можуть взяти представники малого бізнесу, які виробляють здорову їжу: еко, органіку, безглбютенові продукти, без цукру.

Про це повідомляє Бізнес-Схід з посиланням на прес-службу Донецької ТПП.

»Є майданчик, де налагоджується такі стосунки, зараз поляки шукають виробників натуральної продукції в Україні, щоб пропонувати цей товар на своєму ринку. Виробник має бути готовий до експорту — для цього потрібні усі дозвільні документи та сертифікати, — розповіла представниця Донецької ТПП Яна Нефьодова

Підприємець з Луганщини Андрій Жуков кілька років виготовляє екочіпси — фруктові та овочеві. Нещодавно освоїв технологію виготовлення пастили без цукру. Каже, що зацікавлений у продажах своєї продукції у країнах ЄС. 

«Зараз я працюю над тим, щоб отримати усі необхідні документи, впровадити НАСРР на своєму виробництві, тобі матиму можливість розмовляти про експорт напряму. Мою заявку і пробну партію товару зараз розглядають у країнах Прибалтики, але це відбувається через посередника, тому процес іде довго. Це цікава пропозиція, для мене буде у перспективі», — сказав підприємець Андрій Жуков.