Продавці палива обіцяють поблажки для аграріїв в посівну

02 квітня 2020, 18:00 2326

Представники нафтотрейдингових компаній відгукнулися на пропозицію аграріїв про встановлення більш гнучкого та лояльного механізму розрахунків за паливно-мастильні матеріали.

Про це йшлося під час наради за участі Президента Володимира Зеленського, голови Харківської ОДА Олексія Кучера та представників найбільших нафтотрейдингових компаній, йдеться у повідомленні пресслужби обласного управління СБУ.

Зокрема, сторони домовилися про постачання аграріям паливно-мастильних матеріалів за зниженими цінами та з відстрочкою платежу до збору врожаю. Також обговорили практичні і правові аспекти такої взаємодії.

Як зазначається, за нинішніх умов епідемії коронавірусу украй важливо надати додаткову підтримку аграрному сектору, не допустити зриву посівної кампанії та будь-яких проявів рейдерства.

«Сьогодні, коли держава стикнулася з розповсюдженням коронавірусу, що спричиняє  економічну і соціальну кризу, аграрна сфера гостро потребує матеріальної підтримки для проведення посівної. Без перебільшення, це питання національної безпеки, стабільності соціально-економічної ситуації загалом.  І я дуже вдячний бізнесу за відповідальну громадянську позицію», — заявив начальник Харківського регіонального управління СБУ Роман Дудін.