Право експорту до ЄС отримали ще 4 українські виробники

13 вересня 2017, 13:31 3788

Дозвіл на експорт продукції до Європейського Союзу 12 вересня 2017 р. отримали ще 4 українські підприємства з виробництва харчових продуктів тваринного походження.

Серед цих компаній одна займається виробництвом яйця харчового, друга-  молока і молокопродуктів, а також дві — риби і рибної продукції, говориться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

«Тепер до країн Європейського Союзу мають право експорту 286 українських підприємств, у тому числі 106 виробників харчових продуктів, зокрема, виробники м'яса птиці, риби, меду, яєць, молока та молочних продуктів. Також до Євросоюзу можуть експортувати свої товари 180 підприємств-виробників нехарчових продуктів тваринного походження, таких як пухо-перова сировина, шкірсировина, корми для непродуктивних тварин, субпродукти нехарчові, племінний матеріал, інші нехарчові продукти тваринного походження», — говориться у повідомленні.

Як зазначається, з початку функціонування Держпродспоживслужби було відкрито та відновлено експорт до таких країн: Європейський Союз (молочні продукти), Китайська Народна Республіка (молочні продукти, яловичина), Ізраїль (корми для домашніх тварин), Об»єднані Арабські Емірати (м'ясо птиці та продукти з нього, яловичина, м'ясо овець та продукти з нього), Королівство Саудівська Аравія (м'ясо птиці та продукти з нього), Єгипет (яловичина), Гонконг (столове яйце), Чорногорія (м'ясо птиці, мед), Сербія (м'ясо птиці), Боснія та Герцеговина (м'ясо птиці), Ліван (м'ясо птиці та продукти з нього), Танзанія (м'ясо птиці та продукти з нього) тощо.