Аграрії вітають підписання закону про контроль продуктів «від поля до столу»

03 липня 2017, 09:07 2961

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» вітає підписання закону №0906 «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров’я та благополуччя тварин».

Про це йдеться в повідомленні УКАБ.

«Закон 0906 передбачає низку новацій у системі держконтролю. Це перевірки операторів ринку без попередження, фаховий державний контроль, вичерпний перелік питань для перевірки, запровадження ризик-орієнтованого підходу (оцінка ризику повинна супроводжувати кожен важливий крок діяльності як компетентного органу, так і бізнесу), механізм пом«якшення відповідальності щодо певних порушень тощо», — говориться в повідомленні.

На думку УКАБ, прийнятий закон дозволить довести, що українська система ветеринарного обслуговування, рівень державного контролю процесів здоров«я та благополуччя тварин можуть бути прогнозованими, безпечними та якісними, що є гарантією та базовою передумовою для подальшого експорту української продукції тваринного походження на ринки не лише країн ЄС, а й інших держав світу.

Набуття чинності закону забезпечить сталий розвиток галузей АПК України та економіки держави в цілому, переконані в УКАБ.