Порошенко не увійшов до трійки найбагатших аграріїв. Рейтинг

24 листопада 2016, 09:50 2712

У трійку найбагатших аграріїв України за 2016 рік увійшли Юрій Косюк з капіталом $884 млн (компанія «Миронівський хлібопродукт»), Олексій Вадатурський ($836 млн, «НІБУЛОН») та Андрій Веревський ($827 млн, «Кернел»).

Про це свідчить рейтинг, опублікований Landlord.

Президент України Петро Порошенко з капіталом у $607 млн (компанії Roshen, «Укрпромінвест-Агро») посів лише четверте місце.

Замикає п'ятірку лідерів агробізнесу Джордж Рор з капіталом в $583 млн (компанія «Агропросперис»).

Всього у рейтинг увійшли 36 аграріїв. Це власники і керівники компаній, які займаються рослинництвом, тваринництвом, а також переробкою, експортом аграрної продукції, виробництвом товарів для сільськогосподарського бізнесу. У список також увійшли бізнесмени, які мають аграрні активи в Україні. Сукупний капітал фігурантів цього року становить майже $6,5 млрд, що на 18% більше, ніж у 2015 р.

Як зазначає видання, при розрахунку капіталу враховувалися тільки аграрні активи учасників. Особисте майно не оцінювалося. Вартість публічних компаній розраховувалася по ринковій капіталізації з урахуванням обмінного курсу на 10 жовтня 2016 р. При розрахунку вартості непублічних компаній використовувалася інформація про їх виручці, обсягу виробництва, прибутках і боргах. Такі компанії оцінювалися порівняльним методом з застосуванням актуальних оціночних мультиплікаторів, представлених на фондових біржах. Також враховувався кеш від продажу аграрних активів за останні 10 років.