Парламент планує завтра зайнятися аграрними законопроектами

03 грудня 2018, 14:20 1875

Верховна рада України завтра, 4 грудня, планує розглянути низку аграрних законопроектів.

Про це сьогодні йшлося під час погоджувальної ради парламенту, повідомив заступник голови парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що кілька аграрних законопроектів були включені єдиним блоком до розкладу засідань на вівторок, 4 грудня.

Зокрема йдеться про такі проекти законів:

№4611 «Про вимоги до предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами»;

№ 9022 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин;

№ 6527-д «Про сільськогосподарську кооперацію і посилення захисту прав сільгоспвиробників, які використовують зрошувальне землеробство»;

№ 3157 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об'єктів у комплексі з земельними ділянками».

«Одночасно звернувся з проханням включити євроінтеграційний законопроект №9162 щодо основних засад державної аграрної політики до порядку денного сесії, а також поставити його до блоку аграрних питань на вівторок. Це рамковий законопроект. Представництво ЄС в Україні підтримує його і наголошує на необхідності якнайшвидшого прийняття цього законопроекту», — додав Бакуменко.

Він також зазначив, що у проекті розкладу на цю середу, 5 грудня, для розгляду включено один із самих важливих євроінтеграційних законопроектів — №8450 «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів. Його метою є забезпечення належної поінформованості споживачів щодо харчових продуктів, які вони споживають, уточнив парламентар.