Надлишок документів заважає реформувати Держпродспоживслужбу

10 серпня 2016, 10:31 2119

Державну службу України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів не можуть реформувати вже 2 роки через велику кількість зайвих документів, що ускладнюють прийняття рішення.

Про це в інтерв'ю «Агравері» розповіла екс-заступник міністра аграрної політики Владислава Рутицька.

«Міністерство економіки пропонувало революційні методи гільйотини — коли ти збираєш частину документів, і просто скасовуєш. Багато кроків з реформування можна було б якісно зробити, якби не було такої кількості обтяжуючих супутніх документів або безпосередньої відповідальності, що колись була записана. І що не роби — постійно в цьому колі», — розповіла Владислава Рутицька.

За словами Рутицької, в Україні є приклади державних компаній, куди прийшли якісні команди, котрі змогли переадаптувати їх до нових міжнародних норм — Нафтогаз і Укргазвидобування.


Для довідки: Держпродспоживслужба створена відповідно до постанови Кабінету Міністрів України (КМУ) «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» від 10 вересня 2014 р. Розпорядженням КМУ від 24 лютого 2016 р. головою служби призначений Володимир Лапа.